Label-24

Welkom op mijn blog: wonen, creatief, landelijk en stoer...

woensdag 27 februari 2013

Zoete verleiding..?

Oudste is niet zo van de creativiteit.....althans, niet op knutselgebied. Geef hem een piano of keyboard en hij laat graag zijn creativiteit erop los en niet onverdienstelijk moet ik zeggen!
Maar goed, ook in de brugklas hebben ze beeldende vorming..helaas in zijn optie. Het zou het eerste vak zijn wat hij eraf zou gooien ware het niet dat die mogelijkheid zich (nog) niet voordoet! Tja...ik herken dat natuurlijk niet, hij heeft die antipathie dan ook niet van zijn moeder!
( Hoewel ik moet zeggen dat ik beslist niet uitblonk in handvaardigheid op school vroeger en de enrme knutsellol die ik nu heb wel van een andere orde is...)
 
Maar gisteren kwam er toch echt een ware verrassing uit zijn rugtas...tussen de papieren met aantekeningen voor een volgend proefwerk. Een  zoete verleiding mag ik wel zeggen:


 
...en nee hij is niet om op te eten, maar wel om je aan te verlekkeren! Toch? Een in de oven gebakken tompuce van klei met echte glazuur...ik vind het een schatje! Je zou je tanden er zo in zetten! 
Maar dat doen we maar niet want dat zou me weer een stuk kies kosten, na gisteren al een flinke tandartsbeurt te hebben gehad vanwege een afgebrokkelde kies na het eten van alleen maar een stukje pizza vrijdagavond.... !
Nou, om terug te keren tot dit kunstwerk: hij staat te pronken op een mooi blad op tafel....
 
ook zonder flits nog steeds lekker....
 
Komen we al een beetje in de feeststemming want zondag wordt hij 13.....!
 
Overigens...dit gebakje bracht een zes en een half op....
(Voor mij was dit natuurlijk wel meer waard, wetende hoe veel moeite hem dit kost en hoe lastig hij dit vindt..maar ja, ik ben bevooroordeeld, niet waar? Gelukkig ben ik zijn moeder ....)
 
Fijne week...!
Jacqueline

zondag 24 februari 2013

Happiness....

Och wat gaat zo'n weekje vakantie snel!
Maar wat een heerlijke week! We hebben er van genoten! Gewinkeld, geschaatst, geknutseld, een vetgave voorstelling van Jeans gehad in het theater, museum Beeld en Geluid gedaan (ook echt tijd tekort!) , creabeurs bezocht, op familiebezoek geweest en heerlijk weer allerlei hobbymaterialen aangevuld...genoeg inspiratie dus voor de komende tijd!

Dit kussen heb ik voor een prikkie op de kop getikt! heb er gelijk nog een paar van gekocht met een andere tekst...leuk straks op de steigerhouten tuinbank!
Maar deze blijft binnen....mooi maatje en je wordt er alleen al blij van als je er naar kijkt haha!
Komende week weer aan het werk..met op de woensdag ons nieuwe project in de plusklas! En daar heb ik toch zin in! Bijzonder wordt het zeker!
Ik blog niet veel over mijn werk maar binnenkort een keer een uitzondering!
 
Wens jullie ook een goede week toe, nieuwe volgers welkom, leuk dat je mijn blog hebt gevonden...!
En iedereen steeds weer bedankt voor de reacties, dat maakt het bloggen mede zo leuk!
 
Jacqueline

zondag 17 februari 2013

Enjoy...

Nu dan vakantie en lekker genieten....enjoy dus !
Dat doe  ik eigenlijk wel elke dag hoor! Maar deze vakantie zou voorlopig even de laatste zijn om veel te kunnen knutselen....want ik zou volgende week starten met een studie! Kreeg ik een paar dagen geleden een berichtje dat deze verzet wordt naar september wegens te weinig deelnemers nu in het midden van schooljaar....
 
Ik was zeer verbaasd en enerzijds ook teleurgesteld...ik werk met een collega in de plusklas en wij hadden ons er al helemaal op ingesteld....(we gaan de opleiding specialist meerbegaafdheid doen)
en al een beetje idee welke kant we op wilden...
 
Nou goed, september is ook een mooie tijd om aan de studie te gaan en met dan weer de donkere dagen in het vooruitzicht wel net zo handig.
 
Nadat alles een beetje was bezonken zag ik ook de voordelen: meer tijd voor de hobby, de klussen en...de tuin/lentefair!
Die ging er al komen maar het voelt nu wel wat rustiger moet ik zeggen!
 
Je ziet..ik was al weer bezig geweest op creatief gebied en bovenstaande tekst is wel mijn motto....
Komende week lekker genieten van huis,boompje,(ondeugend) beestje......enjoy dus!
Jullie ook een fijne week!
 
Jacqueline
 

donderdag 14 februari 2013

Lazy days.....

Maar niet voor mij...drukke weken met cito's, rapporten maken, spreekavonden, signaleringen enz....ik kom weinig aan bloggen en blogs lezen toe...maar nog even een paar dagen aan de bak en dan is het vakantie!
Ga ik ook lekker genieten , net als onze poes....
af en toe omdraaien anders stooft het toch wel heel hard!
En dan kom ik weer lekker bloggen!
 
Ik kon laatst vaak niet reageren op jullie blogs...I.E. gaf dan aan geen verbinding te kunnen maken, zo gek! Maar hier is manlief bezig geweest met internet explorer en het lijkt nu opgelost...
 
Lieve groet,
Jacqueline

woensdag 6 februari 2013

Een simpel klokje....


Vond ik toch een enorm leuk klokje....bij de A. Tenminste...ik vind hem heel leuk....
Ben wel gek op klokken moet ik zeggen..en dit kleintje kon er wel bij...
Waar zal ik hem zetten of hangen?
 
Aan de krans....?
Kleurt wel goed...maar ja....
Op een blad is het ook leuk....heb net wat bolletjes in mos gezet...daar kan nog wel wat bij...

Maar kijk nou....zie je dat nieuwsgierige koppie? Oeps dat was niet de bedoeling..wil ik even een stukje stylen...duikt poes Wifi op!
 
Nou nog één keer een foto:
Ja gelukt!
 
Tijd voor het voorjaar???
Ach..langzamerhand heb ik er wel weer zin in!
 
Fijne week!
Jacqueline
 
(ps..hoe hou je een jonge nieuwsgierige siamees weg van groen spul op tafel....????)
 


 

zondag 3 februari 2013

Back home....

 
 
De afgelopen week was manlief voor studiereis in Londen....bijzonder inspirerend en de gesprekken erover gaan nog wel even door...hier in huis..tja dat krijg je met 2 bevlogen onderwijszielen...kan het ook niet helpen maar inspirerend is het wel om met elkaar de dingen te delen.
(klik hier voor zijn bij tijd en wijle hilarisch onderwijsblog)
 Al was ik dan niet op reis, ik leer er een beetje van mee...en het zet mij ook weer aan het denken...
Maar verder was deze week hier drukte alom, zelf werken, de rapporten moeten gemaakt worden, ouderavond in voorbereiding, cito's afnemen en verwerken....en natuurlijk ging in huis ook alles door...dus weinig of eigenlijk geen blogtijd gehad.
Gister heb ik weer even de tijd genomen om lekker creatief bezig te zijn...nieuwe voorraad gemaakt en dat ontspant ook prima!
We genieten nog even van een lekker weekend en daarna hoop ik weer meer blogtijd te hebben...
 
Maar gewoon thuis zijn is toch wel het fijnst....!
 
Fijne zondag nog en voor deze week weer een goede, inspirerende week gewenst!