Label-24

Welkom op mijn blog: wonen, creatief, landelijk en stoer...

maandag 31 december 2012

Op de rand van het jaar....

 
...blikken mensen graag terug en maken (goede) voornemens...
Op de coachingskalender die bij ons in het kleinste kamertje hangt stond zaterdag een mooie spreuk:
 
"Je kent de waarde van water niet totdat de bron droogvalt."
 
Op de achterkant een korte toelichting. Het sprak me wel aan: geluksmomenten.
Iedereen heeft zijn eigen geluksmomenten. De naam zegt het al: het gaat om momenten en die gaan snel voorbij....terugkijkend op het afgelopen jaar heb ik er veel mogen kennen...:
 
* het eerste lentezonnetje...met een kopje koffie in de tuin
* mijn kinderen die , ondanks dat ze ook goed kunnen ruziën, in de auto op de  achterbank samen dikke lol hebben
* samen mogen zijn
* een leerling die zegt: juf, ik vind jou zo lief...
* wandelend in de grotten op vakantie je verwonderen over de grootsheid van moeder aarde
* zoonlief die spellingskampioen werd op tv....
* jongste die met tranen in de ogen hem om de hals viel...
* de vele lieve reacties op mijn fairs, in het tuinhuisje, op het blog, via de site...
* creatief bezig mogen zijn....
 
Het is maar een hele kleine greep....maar ze zijn me dierbaar!
Om,zoals dezelfde kalender zegt: in een doosje te doen en goed op te bergen in je hoofd...zodat je wanneer je maar wilt, dat doosje weer even  kunt open doen om opnieuw zo'n moment te beleven...
 
Wat zijn jullie geluksmomenten?
 
Tenslotte:
 Bedankt alle volgers en lezers: voor de lieve, leuke, inspirerende reacties maar ook voor al jullie blogs waar ik van heb mogen  genieten ... voor het delen van lief en leed...
Sterkte voor hen die dat nodig hebben.
 
Ik wens jullie een goede jaarwisseling toe met een nieuw jaar vol geluksmomenten....
Jacqueline
 
 
 

woensdag 26 december 2012

Kerst op het landgoed....

Wij hebben het hier even lekker rustig aan gedaan deze kerstdagen, na alle drukte goed om als gezin  te genieten hier thuis....
Vandaag landgoed Singraven bezocht voor een kleine kerstwandeling ...mooie omgeving, jammer dat het geen echt winterweer is...

De midwinterhoorns schalden over het landgoed...mooie sfeer! Een warme chocolademelk op het landgoed...en toen ook maar weer naar huis, beide kids waren niet fit en de één was al ziek de vakantie begonnen....
 
Maar hier thuis is het gezellig en warm, kaarsjes aan en op de bank genieten van een glaasje wijn en Home alone , bij ons is het al traditie geworden deze films met kerst samen te kijken..blijft leuk!
 
Ondertussen begint onze kleine aanwinst Wifi zich al heerlijk thuis te voelen.....
speels, ondernemend, uitdagend om ineens langdurig te slapen...liefst in je hals of onder je trui....
en ze doet haar naam eer aan want mijn computer is al favoriet en zonder dat ik het weet, heeft ze hem al uitgezet door op de aan/uitknop te gaan zitten (daar is het kennelijk lekker warm)..
 
 
Wens jullie fijne dagen verder, wij genieten hier van de kerstvakantie!
 
Jacqueline

dinsdag 18 december 2012

Kerst thuis: 2. Binnen...

Zoals beloofd...een kijkje binnen hier...vorige week had ik de boel hier al in kerstsfeer gebracht, aangezien ik het afgelopen weekend weg was.
De boompjes zijn een onderdeel van....
de schouw.
Deze staan in de vensterbank...
 
Mijn rendier/winterse windglazen komen op de foto niet goed tot zijn recht...maar ze branden zo mooi! Zelf gemaakt...ik was dit item nog niet eerder tegen gekomen. Mooi gelukje!
 
Aan de wand ook kerst....
 

 
Alle foto's zijn met flits genomen..het zijn de donkere dagen voor kerst!
 
De kerstboom kreeg ik niet mooi op de foto...komt mischien later nog. Hij staat mooi in een het wit versierd..
 
Afgelopen weekend met vriendin weggeweest! Wat een superweekend hebben wij gehad! Met dank aan Tjits voor haar tips! (Rijmt bijna..) Wij hadden zelf al een aantal adressen op de rol staan in Groningen en Drenthe waaronder de Victorian Christmasfair in Zeijen bij de Oranjerie. Mooi in Dickens' stijl daar...maar eerlijk gezegd was het niet allemaal onze smaak, natuurlijk echt veel Engelse stijl, wij zijn meer van het stoere landelijke. Maar het was wel leuk om er te zijn en het eens zo mee te maken! En met nog wat leuke adresjes van Tjits  kunnen aanvullen maar de tijd was nog te kort....we hebben lang niet alles kunnen doen. Maar het was goed zo, op een gegeven moment is het ook genoeg!
 
Veel leuke woonwinkels bezocht, ok leuke dingen gekocht.....vnl. voor de knutselarij, heerlijk bijgekletst en ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan voor komende maanden! Dit was zeker voor herhaling vatbaar!
Nu de laatste week voor de vakantie....nog even kerstdrukte op school ...
heb even een aantal dagen jullie posten gemist, hoop nu weer bij te lezen!
Fijne week!
Jacqueline
 

woensdag 12 december 2012

Kerst thuis: 1. in de tuin /overkapping

Zo, vandaag lekker mijn kerst stylingsdrift kunnen uitvoeren! Zowel binnen als buiten is het hier al aardig kerst!  Een kijkje in de tuin:
En jaa...we hebben een steigerhouten bank! Heb hem net voor de kou één keer in de grey wash kunnen zetten, in het voorjaar mag er nog een laagje of 2 bij..lijkt ie lekker oud...
 
En zo komt de overkapping al aardig in gebruik!
Volgende post laat ik jullie binnen mijn kerstgebeuren zien.....
 
Onze kleine Wifi maakt het inmiddels goed, ligt erg graag in je hals te slapen en begint al goed te wennen. Met het maken van deze post zit ze ook heerlijk bij me in één hand, zo klein is ze nog...typt wel wat traag maar vooruit...Wil je er nog wat humor over lezen, kijk dan even op dit blog.
 
Komend weekend hebben de mannen hier vrij baan want ik ga met vriendin lekker een weekendje weg..richting het Noorden...de Orangerie in Zeijen staat oa op de lijst...en dan richting Groningen...
ik houd me aanbevolen voor nog leuke (woonwinkel) adresjes of een sfeervol overnachtingsplekje waarbij vooral het ontbijt goed moet zijn! Alle tips zijn welkom!
 
Maar deze dagen eerst werken en dan vrijdag een keer vrij, 's avonds nog even sfeervol het tuinhuis open in kerstsfeer en dan zaterdag heerlijk op pad!
Fijne dag !
Jacqueline

zondag 9 december 2012

In de ban van......

1. Wifi!
Alles draait hier in huis momenteel om Wifi! Mochten jullie nu denken dat dat mijn kids meer inspireert dan sinterklaas zoals ik op mijn vorige post vertelde...dan klopt dat maar nee hoor, geen extra draadloze netwerken hier.... maar Wifi is onze nieuwste aanwinst:

Een ienimini siameesje van ongeveer 9 weken.....


Op de foto lijkt het heel wat maar wat is ze klein.....gisteren hebben wij haar gehaald. Nu is het wennen hier, moet ze haar plekje vinden. Maar ze kruipt al graag in je nek! Natuurlijk zjin onze kids helemaal verrukt! Wat hadden ze zich erop verheugd! We zijn benieuwd hoe dit beestje zich straks gaat ontwikkelen hier!En de naam is natuurlijk wel een verwijzing naar al dat genetwerk hier...met zo'n Ictman en ict-minded zoonliefs kan dat ook niet anders....
 
2. Let it snow
En dan de sneeuw! Wat hebben mijn groep 3-ers genoten afgelopen dagen! Kijk maar:
We kwamen allemaal spontaan in kerstsfeer!


3. Noél
Dan nog een vleugje kerst! Komende week de kerstspullen naar beneden halen maar het kamerscherm kreeg eerst al een plaatsje in huis. In mijn tuinhuisje stond het maar daar wilde ik wat meer plaats maken en zo kwam het naar binnen. Achter het kleine bankje heeft het  nu eengoede plaats gekregen! Gedecoreerd met mijn eigengemaakte planken Noël en de mooi stoere sterren van fairvriendin Jennita! Komende week mag ik helemaal los!
 
 
Vrijdagavond dan nog mijn tuinhuis open voor de liefhebbers....even lekker gezellig snuffelen in kerstsfeer!Zie hiernaast!
 
Fijne week allemaal!
 
Jacqueline
 

zondag 2 december 2012

Zeer geslaagde wintertuinfair...

Een zonnetje, blauwe lucht, koude winterse temperatuur...en een supergeslaagde wintertuinfair...! Dat was nagenieten vandaag! Het was ontzettend druk en wat een enthousiaste reacties!
Ondanks de kleinschalige opzet (hoewel we een flink aanbod hadden) was de sfeer groots en wat een enthousiaste reacties! Juist die tuinsfeer maakt het zo speciaal al was het even spannend wat het weer betreft..maar wij hebben het mooi droog gehouden! En natuurijk is er ook heel goed verkocht!
Hier onder even een impressie:
 
 
 
 Nog gauw wat foto's genomen...voor elven druppelde het al binnen, daarna was het hectisch maar gezellig!
 
 
Een heleboel items waren zo al heel snel weg....uitverkocht!
De overkapping stond vol, en het tuinhuisje was natuurlijk ook goed gevuld.
Maar ook Ellen en Rina hadden hun plek leuk ingericht!
En natuurlijk gaat een deel van mijn opbrengst naar Baggy Mamma.
 


De knieperties vonden goede aftrek. Al het bakken is wel beloond. De overkapping gaf zeker sfeer voor zo'n tuinfair...
En Gerry van Merel-Viool: bedankt voor je enorm lieve zorgen en de lekkere door jou gezette koffie en thee, wat was het gezellig dat je er was! Kom je ook nog eens hier als het rustig is?( Mocht je bij je familie zijn)
Kortom: wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Het heeft echt mijn verwachtingen nog weer overtroffen.

Gemist? Geen punt, er valt nog genoeg te snuffelen in mijn tuinhuis in kerstsfeer of op mijn site !

Nu gaan wij deze week nog sinterklaas vieren..dat doen we wat summier dit jaar ....want zaterdag a.s. komt er iets nieuws hier en daar verheugt iedereen zich zo op hier dat zelfs sinterklaas er wat bij in het niet valt....
Zo dat was het dan maar weer, komende tijd even geen fairberichten meer hoor hihi, straks lekker thuis aan de gang o.a. met kerst ! (en wat dacht je van de huishoudelijke taken...toch wel wat blijven liggen...)
 
Fijne week allemaal!
Jacqueline