Label-24

Welkom op mijn blog: wonen, creatief, landelijk en stoer...

donderdag 29 november 2012

xmas at home...almost!

Nog heel even ..en dan is hier deel 2 van onze wintertuinfair een feit: met o.a. mooie kerstitems...Xmas @home....
Dit paneel is onderdeel van mijn collectie...een houten kerstpaneel dat omgewisseld kan worden na de kerst tot een gewoon paneel!
 
De tuin is opgeruimd, de overkapping ook, de nieuwe (!) steigerhouten bank in de beits gezet...(foto's volgen na de fair), de kerstboompjes zijn in de twee grijze bakken gezet ...we zijn er klaar voor!
Alle spullen moeten nog een mooi plaatsje krijgen, maar dat kan pas op het laatste moment!


En natuurlijk spuien de ideën maar door...we knutselen nog wat af zo op het laatste moment. Op een gegeven moment moet je gewoon stoppen eigenlijk....Lastig hoor!Maar gelukkig kan ik altijd lekker doorgaan voor mijn tuinhuisje, want dat wordt al aardig gevonden door deze en gene!
 
Jongste is er ook klaar voor: hij is flink aan het bakken geweest en er liggen hier heel wat verse knieperties te wachten voor de liefhebbers....even een zoetsappig plaatje hoor:
 
...ik heb ze natuurlijk voorgeproefd..ze zijn echt heerlijk!
 
De snert is straks ook in de maak...kortom, we hebben er zin in! Kom gezellig langs in onze wintertuin... zaterdag 1 dec. van 11.00 - 16.00 uur
Kijk even op mijn site voor info.
 
Wie weet tot zaterdag!
 
Groeten,
Jacqueline

zondag 25 november 2012

Succesvolle wintertuin deel 1 en stoer projectje!


Vrijdagavond deel 1 gehad van onze wintertuinfair...en het was een groot succes! Heel veel bezoekers, enorm leuke reacties en het liep als een trein! We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond! Mijn spullen zijn onder de carport op de oprit geplaatst omdat het te nat was om achter in de tent het 's middags klaar te zetten maar dit was nog leuker! Kijk even mee:
bij de oprit mijn aandeel

nog aan het begin...een bank vol!

stoere tuinbalken voor bijv. bij de voordeur, aan 2 kanten te gebruiken voor kerst en wintertijd!


 En als je achterom liep langs de lichtjes...
kwam je bij de glühwein en choclademelk! En bij Jennita en Miranda, zie mijn vorge post voor de foto's!
Het was zeer sfeervol en we kunnen terug kijken op een super geslaagde avond!

Maar ook zoals beloofd...mijn stoere projectje!Wat het is geworden?

25 december?

boom?
aanhangsel?
Hier staat hij...een stoere kerstboom!

Er was al heel wat geraden maar het is inderdaad een stoere boom voor hangers, kaarten, of wat dan ook! Ik heb er lichtjes in gehangen, zie op een van hierbovenstaande foto's. Het staat supergezellig!
En...in kleine oplage verkrijgbaar op de komende wintertuinfair zaterdag 1 december hier in de tuin!

Dus heb je het gemist? Geen punt, we hebben weer een heel aanbod komende zaterdag want we hadden onze voorraad in twee keer verdeeld, zodat we een gelijkwaardig aanbod kunnen bieden!
En natuurlijk is er ook weer wat nieuws bij!
Nu op naar de voorbereidingen voor komende week! Wens jullie alvast een fijne week toe!

Jacqueline
 


donderdag 22 november 2012

Tussendoorpostje: Fair 1...voorproefje/binnenkijkje!

Op de tafel  Miranda's aandeel.
Morgenavond is het dan zover...het eerste deel van onze wintertuinfair oftewel open wintertuinavond...we houden het wat kleinschalig, dan blijft het ook sfeervol! Hoewel ik niet elders ga staan met mijn geknutsel maak ik voor Jennita een uitzondering...we organiseren het samen dus sta ik bij haar, één dorp verderop, is goed te doen en zij bij mij op 1 december.
Het binnengedeelte is klaar, mijn aandeel wordt morgen klaar gezet en is  buiten in de verwarmde tent bij kerstboom en heater...en glühwein..in een sfeervolle tuin, een prima plek! Het leuke daarvan is dat je zo de wintertuinsfeer ook vasthoudt!
Maar even een kijkje binnen bij Jennita...een voorproefje van al haar moois dat er wordt aangeboden...En...op 1 dec. hebben we grotendeels hetzelfde aanbod!
(Meer info op mijn site)
Fijn weekend allemaal!
Jacqueline

woensdag 21 november 2012

Nog even....

Spannend allemaal! Nog maar even en het is vrijdag! Dan komt deel 1 van onze wintertuinfair!
Maar we hebben er zin in!
De tuinavonden regelde ik zelf maar de tuinfair doe ik samen met Jennita en komende vrijdag ook met Miranda van 't Schuurtje, al is de opzet vrijdag wel kleinschalig . In april was het een groot succes, en nu dus voor het eerst een wintertuinfair! En voor het eerst in twee keer, een avond en een dag.
Onze producten vullen elkaar goed aan. Jennita heeft o.a. een aantal prachtige gruttersbakken, vensterbankbankjes (haha mooi woord) en nog veel meer moois...via mij even een foto want zij heeft geen blog of site.Uiteraard zijn er ook de nodige kerst/winteritems.
Met grote tent en uitbouw aan huis , glühwein, enz. hopen we er een sfeervol geheel van te maken! 
Voor nu nog even buffelen en dan op naar vrijdag!
 
 
Het stoere projectje is bijna klaar, volgende post hoop ik ze te laten zien!
 
Fijne week allemaal!
Jacqueline
 

vrijdag 16 november 2012

Eigen maaksels...

Weer een pittige week achter de rug! Extra ouderavond op mijn werk, 3 dagen gewerkt en de nodige voorbereidingen...en alle vrije tijd gaat momenteel grotendeels op aan geknutsel voor de winterfair....maar dat is ontspanning voor mij ! Nog 1 week, volgende week vrijdagavond bij mijn mede creavriendin aan huis in Gramsbergen en de week daarop hier in de tuin....dubbele productie dus haha! Ik kom niet zoveel toe aan reageren bij iedereen maar tussendoor probeer ik wel even bij te lezen!
 
Op de vrijdagmiddag werk ik in groep 6 en hoe leuk is dat:  handvaardigheid op het programma!
Afgelopen weken hebben we over uiltjes gewerkt.....en ik moet ze echt even hier laten zien:

 
Met klei een groepje boetseren van 3 uiltjes aan elkaar en van behangpapier maakten we uiltjes voor aan de tak aan het raam....Het is wel uilentijd gloof ik want ook onze gangen op school hangen vol met uiltjes,tussen takken en herfstversieringen, we hebben nl. een creatieve ouderraad, straks is alles weer in sinterklaassfeer, ook de ramen hebben steeds fantastische schilderingen!
 
Alle klei uiltjes staan inmiddels in de klas in een grote herfstbak ...! Ik vind ze zo leuk geworden, het was niet makkelijk maar ze hebben er echte kunstwerken van gemaakt!
 
Dan nog wat eigen producties:
Onlangs had ik zelf in opdracht onderstaand paneel gemaakt:
 
 
en tenslotte is dit stoere projectje (hieronder nog in uitvoering)  klaar:
 

 
nu nog dat andere stoere projectje afmaken....dat is dit weekend aan de beurt...nog even geduld dus!
 
Komende weken zal ik nog wat voorproefjes geven van de producten voor de winterfair... ook van Jennita, supergaaf wat zij maakt!En het aandeel van mijn collega.....
Wij hebben er al zin in!
 
Fijn weekend allemaal!
Ik klus nog even lekker door!
Jacqueline

zondag 11 november 2012

At home.... Door al dat winterfairgeknutsel schiet het stylen thuis er wel wat bij in.....maar toch...soms komt er ineens een onverwachte idee en zie hier...even mijn vensterbank gepimpt. Ik ben nu eenmaal gek van huisjes dus had ik mijn takken voor het raam aangepast met een zelfgemaakte huisjesslinger
(ook verkrijgbaar via mijn site) en daaronder o.a. mijn huisjeslantaarns.
 
 
Maar toen kwam ik gisteren dit tegen:

 
En die kon ik niet laten staan...ik heb er gelijk 2 gekocht..met een knipoog naar de winter en kerst...er tussenin het woord november....zwakt het nog een beetje af haha!
 

Toen maar gelijk het hele hoekje aangepast daar ....zoonlief is nl. al weken bezig met een boon op te kweken voor zijn biologieopdracht...er stonden hier allerlei verwoede pogingen om maar één boon te laten onkiemen , in fel gekleurde bekers in de vensterbank..niet echt mijn keus..maar ja, je moet er wat over hebben nietwaar? Tot hij de eindelijk enige ontkiemde boon in een neutraal glazen potje had gezet...aha! Hier zag ik mijn kans!
Het tere plantje wordt elke dag vertroeteld met een scheut water, dus ook dat maar aangepast...hihi, hij zijn zin en ik heb het in stijl:
 
 
 
Hoe leuk ik het ook wil hebben, thuis moet wel een thuis zijn,
ook voor ontkiemende boontjes....

 
 
 
 
En het uiteindelijke resultaat:
 
Het valt wat weg tegen de herfstige achtergrond buiten..en de windlichten lijken kleiner dan ze zijn....zo op de foto, maar ze zijn best groot. Mooi met kaarslicht!
 
En dat stoere projectje? Wat hebben jullie meegedacht zeg! Erg leuk, ik ben er nog mee bezig, wordt vervolgd!
 
Als je dan toch bezig bent ook maar ondertussen  mijn blog lay out veranderd....
 
Fijne week !
Jacqueline

woensdag 7 november 2012

Stoer projectje..

Bedankt voor jullie lieve en leuke reacties op beide vorige berichten! Mooi ook om zo elkaar aan te vullen...en Eefie, leuk, je reactie: fair met flair! En ook nog fair bezig...
Ben zelf voor 1 dec. bezig met een nieuw stoer projectje:


Nieuwsgierig? Als ze klaar zijn kom ik er zeker op terug...
 
 
 Fijne week!
 
Jacqueline

zondag 4 november 2012

Zij heeft flair....!

 
In augustus waren we al bezig met de voorbereidingen van de wintertuinfair, (hoe,wie,wat) en al is het een kleinschalige fair, het is een grootser gebeuren dan mijn eigen open tuinavonden, net zoals onze eerste lente- en tuinfair van 21 april jl.
 
 
In mijn eerdere posts heb ik al eens aangegeven dat mijn nichtje Ellen met haar stichting Baggy Mamma op mijn tuinavonden stond. Baggy mamma  is een fairtrade werkgelegenheidsproject voor alleenstaande moeders in Kenia. Samen met haar vriendin houdt zij daar moeders aan het werk die daar producten naaien die hier verkocht worden. Omdat ze de kosten zelf betalen moeten ze het hebben van verkoop op een braderie/markt/beurs naast hun gezin en baan en daarnaast verkoop via de website. Op haar kraam heeft zij allerhande huis-, tuin- en keukenspulletjes naast de bestaande plaids en babydoeken die op de site worden aangeboden. De tuinavonden waren voor haar ook een verrassend succes, daarnaast ging ook een klein percentage (mijn winstmarge is al heel klein maar alle beetjes helpen!)  van de verkoop van mijn spullen naar haar stichting.
 
Ik heb groot respect voor de dames want ze proberen hard aan de weg te timmeren. En nu was er heel leuk nieuws: deze week staan ze in de Flair! 
Zoals ze het zelf verwoorden: "Vanaf nu zijn we dus niet alleen maar fair, maar hebben we ook Flair!"
 
Ik ben trots op haar en op het feit dat ze op 1 december weer op mijn tuinfair staat! En een mooie (kerst)gedachte...een leuke fair met ook nog een goede besteding! Zo combineren we het nuttige met het aangename! En natuurlijk hebben we samen weer een hele leuke dag! (En ja, ook nu steun ik haar weer met een percentage van mijn verkoop aan haar stichting.)
Neem eens een kijkje op hun overzichtelijke site !
 
 
Bovenstaand plaatje viste ik ooit eens van internet, geen idee meer waar vandaan maar ik vond hem  mooi!
En passend bij bovenstaand verhaal.
It's all in the family nietwaar?
Als 17 jarige had ik haar als babyprulletje in mijn armen, het eerste kleinkind in onze familie en de eerste van mijn grote zus... en kijk nu....ja dan ben ik ook trots. En dat wilde ik even delen!
Ik wens jullie een fijne week!
Jacqueline