Label-24

Welkom op mijn blog: wonen, creatief, landelijk en stoer...

zondag 29 juli 2012

Yes...trotse moeder!
Even een privépostje want ja...daar kan ik niet omheen: wat zijn we trots hier thuis, Sytse heeft spelshow 6 gewonnen van Stabilo Spellingstrijd! Wat spannend om alles terug te zien op tv, en de spanning van destijds voel je weer bijna net zo!
Maar die oudste van ons heeft het prima gedaan!
En wat heerlijk dat we even lekker uit ons dak konden gaan gisteravond na weken zwijgen
(de opnames waren al geweest)...

Ook jongste van 8 die het al die tijd toch maar stil gehouden heeft! Wij genieten nog even lekker na vandaag met taart bij de koffie en op naar 11 augustus, grote finale!

Fijne zondag allemaal!

 


vrijdag 27 juli 2012

Update overkapping en weekend...

Nou ondanks de hitte is er enorm veel werk verzet! De nieuwe overkapping staat en hij is vele malen groter geworden! Dankzij hulp van onze onvolprezen oom (onze dank is zeer groot) staat er een gloednieuwe grote overkapping aan het tuinhuisje! Het is nog niet klaar wat betreft afwerking maar ook daar zijn we mee bezig! Het dak is wel (vakkundig) afgewerkt en waterdicht!!!! Ik kan niet wachten alles weer lekker wit te verven. En dan...een lekkere zit erin (iemand nog budgetvriendelijke suggesties?) en genieten van lange avonden...!
Helemaal rechts is alweer een stuk dichtgemaakt, deels met het oude hout, voor een tuinkast.

Links nog net het tuinhuisje...

Het is nu nog een grote rommel maar ook dat wordt anders! Rechts maakt manlief een grote kast, hij heeft immers ons tuinhuisje "moeten inleveren"...!
En misschien richting winter nog een houtkacheltje..? Maar eens snuffelen op MP!
En wat denk je van mijn open tuinavonden en tuinfair? Hihi, ik heb geen last meer van regen....en nee, ik zal deze ruimte niet meer inpikken..nou ja alleen met de fair en tuinavonden...ik droom wel even lekker door hoor!Ik houd jullie op de hoogte, komende week wordt het minder warm dus dan kan ik vast lekker schilderen!

Nu weekend, morgen lekker met vriendin op stap en morgenavond is het dan eindelijk zover: oudste op tv in spellingstrijd!!!! (RTL4 20.00 uur) Echt spannend nu hoor, we hebben hem al even gezien in de voorfilmpjes! Hoe ver gaat Sytse komen? Je ziet het morgenavond!!!
Fijn weekend!

zaterdag 21 juli 2012

Eindelijk....

Ja hoor, hier is dan ook eindelijk de vakantie aangebroken! Een mooi schooljaar kon afgesloten worden.....druk, mede door de fusie maar na de vakantie kunnen we starten!

Ik ben ontzettend verwend met lieve woorden, tekeningen, cadeautjes, en een heerlijke cadeaubon van de hele klas te besteden bij de drogist...MMMM!
Door alle drukte ben ik weinig in blogland geweest, heb ook geen andere blogs kunnen lezen maar ik probeer weer wat bij te houden!

En nu luieren? Nee dus......want kijk hier de ravage in de tuin:


Het dak van de overkapping naast het tuinhuisje moest eraf..maar straks...wordt het alleen maar mooier!
Het wordt tot over de hele breedte verlengd, tja, nu hij toch lekte moesten we het maar goed doen!
Gisteren heeft manlief het dak gesloopt en wat er nog meer bij hoort!
Vanaf nu weer opbouwen!

Maar ook lekker vakantie, met een beetje geluk is deze klus over een week al een heel stuk verder geklaard.
31 augustus heb ik weer een open tuinavond, deze keer met een "culifair" tintje, wat zal dat mooi zijn met de grotere overkapping erbij!
En verder gaan we natuurlijk er lekker van genieten......nog een week en dan zien we oudste in de Stabilo Spellingshow!
Ik heb een stel opdrachten liggen waarmee ik lekker aan de gang ga...mijn vakantie komt helemaal goed!
En verder zien we wel wat we doen....!
Fijn weekend!
woensdag 11 juli 2012

Nieuwe plannen!

En een nieuwe lay out voor mijn blog en dat prachtige logo in de header maakte Jeanet voor mij. Ze is een fan van mijn "winkeltje" en kwam vorige week snuffelen in mijn tuinhuisje voor een aantal dingen en dat beschreef ze op haar blog. Gister was ze er weer en heeft ze mij even geholpen met wat veranderingen! Bedankt Jeanet! Superleuk!

Een tijdje terug maakte ik voor mezelf (of tuinhuiswinkeltje?) deze lange plank met de letters Summer.Die letters had ik gekocht, en de plank heb ik in de krijtverf gezet. Aan beide kanten een oud haakje. De bedoeling is dat hij in de overkapping komt te hangen met aan beide zijden een fleurig windlichtje aan de haak...en dan maar wachten op de zomerse avonden!
Maar de overkapping heeft lekkage en met de vakantie in het vooruitzicht, is de klus gepland: het dak moet eraf, helaas! Maar....het goede nieuws is dat het dak en dus de overkapping ook verlengd gaat worden...het hoekje wat nu braak ligt trekken we er bij. Achteraf jammer dat we dat niet direct hadden bedacht...!Maar ja dat zul je altijd zien...Manlief wil er nog graag een soort tuinkast bij maken want ja..., nu het tuinhuisje mijn label-24 domein is, mist hij zijn opbergplek voor tuingereedschap!

Nou ja, het wordt er hoop ik alleen maar mooier van. Hoe en wat is nog niet helemaal duidelijk,(manlief is meer een lezer dan een klusser) maar het moet een soort puntdak worden vanuit het bestaande tuinhuisje! Ik laat mij verrassen en zal tzt weer ijverig de witkwast hanteren!
Wij hebben dus wel wat te doen straks.

Maar ik heb er al vast een leuk item bij gevonden:


Een mooie stationsklok, aan beide zijden tijd, koopje bij de kringloop! Ben er helemaal blij mee en kan niet wachten hem straks onder de vernieuwde overkapping op te hangen!
Time flies....van mij mag het!

Fijne week nog!
zaterdag 7 juli 2012

Zomers genot

Nog 2 weekjes werken en dan is het hier ook zomervakantie!
Eerst nog de rapporten, schoonmaak in de klas, verhuizen van lokaal,musical, afscheid enz. enz.
Maar elke dag zit ik wel in de tuin, 's morgens al vroeg met een kop koffie te genieten van al het moois, de musjes en de merels die af en aan vliegen zodra er maar iets in het vogelhuisje ligt. En anders pikken ze wel mijn koekje van de tafel zodra ik even naar binnen loop voor een tweede kop koffie.... 
En als ik heb gewerkt  dan 's avonds, (soms met een stel schriften op schoot...) en dan laat nog even de kaarsjes aan!
Gisteravond zag ik ineens dat de stokroos bloeide! Vorig jaar gezaaid, ik heb er een heleboel gekregen en de tuin stond vol, helaas is er van die hele rij dit jaar maar één echte plant overgebleven maar die doet dan ook enorm zijn best! Een roze..ook dat was afwachten want ik had er een heleboel van gezaaid in allerlei kleuren, mijn collega heeft zijn tuin er vol mee staan en verblijdde mij dan ook met een heleboel zakjes zaad...ik heb er veel uitgedeeld op de tuinfair...dus was je hier 21 april , en heb je ze geplant, dan kan het zo worden volgend jaar:
Verder vond ik bij de kringloop nog een mooie matwitte schaal....zo simpel maar daardoor juist mooi.


Zo is er in elk hoekje wel wat te beleven....ik heb zelfs een wespenvanger (gelukkig nog niet nodig) in een pipjasje gezet, hij hangt alleen zo al decoratief onder de bomen.

Trouwens...ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar soms lijkt het hier wel herfst tussen de zomerse dagen door wat betreft bladafval. Zeker als het steeds zo waait als in het begin van de week ligt mijn tuin vol blad, hebben jullie dat ook? Ik veeg hele emmers bij elkaar...

Nou ja voor nu is het even weer weekend en lekker genieten...voor de volgende volle week begint!
(Vandaar dat ik even wat minder vaak blog en reageer..)

Fijn weekend!
Jacqueline

zondag 1 juli 2012

Buiten genieten...Genoeg moois om ons heen....
Wij zijn hier in een paar minuten de wijk uit dan is het heerlijk wandelen in de omgeving ....
onlangs op een mooie zondagmiddag even een paar foto's genomen. Zomaar wat plaatjes op een wandeltocht dichtbij huis...mooi toch?

Landweggetjes en houtwallen...Manlief met jongste op pad....
Kanaal en beek....ik geniet er elke keer weer van!
Nog 3 weken voor het hier vakantie is maar tussen alle bedrijven door is het hier goed toeven!

Fijne zondag!

Jacqueline